Nigra potiče iz istočnih delova Severne Amerike. Prijevodi fraza ORAH KOJI s hrvatskog na engleski i primjeri upotrebe riječi ORAH KOJI.


Situacija Voce U Engleskom Jeziku

A hard nut to crack.

Orah u engleski. Za crni orah se kaže da ima dosta jači ukus od engleskog ali ima dosta tvrdu ljusku i teško se ljušti pa se iz tih razloga ne uzgaja u komercijalne svrhe. Je i alergičan je na indijski orah. U rečenici s njihovim prijevodima.

06102020 Engleski orah J. Look through examples of Orah translation in sentences listen to pronunciation and learn grammar. Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima.

U 16 veku je stigao tek u Engleski odakle je prebačen na Američki kontinent. Naši narodi su od davnina pridavali orahu veliki značaj. S druge strane engleski orasi se više koriste kao orah jer su jestivi.

Regia potiče iz Irana Persija a crni orah J. A nut is formed from more than one carpel but only one seed becomes fully formed the remainder aborting. 03012017 Engleski orah potiče iz Indije i područja oko Kaspijskog mora i stoga je poznat i kao persijski orah.

Large hard-shelled seed usually coming from a tree. Zamjena jezika Cmd Shift S hrvatski. Orah je počeo da se prvo gaji u Kini da bi se potom putem svile proširio do oblasti oko Sredozemnog mora.

Juglans regia u raznim delovima sveta se naziva prema zemlji odakle je donet pa tako imamo nazive. Hrvatski Engleski online rječnik. Može da uspeva do.

Crno orahovo stablo se uglavnom uzgaja za drvo i također za orašasto meso. Sadnice su zatim testirane u raznim zemljama širom Evrope a njihov razvoj pratili su najbolji svetski stručnjaci za ovu granu voćarstva. 05062021 Crni orasi su izvorni u SAD-u a engleski orasi koji se nazivaju i perzijski orasi imaju svoje podrijetlo u Perziji.

Preko 100000 Engleski prijevodi. Engleski orah ili Juglans regia u stvari potiče iz Persije dok crni orah dolazi iz Severne Amerike. Orah je voćna vrsta koje ima u svim voćarskim rejonima Jugoslavije.

Orač na engleskom - plowman the plowman a plowman ploughman putar na engleskom - butter putar putar award road worker peanut butter consistency Nasumične riječi. Any dry single-seeded fruit that does not split open to release the seed such as the chestnut. Hrvatski - Engleski prijevodi.

Prijevodi fraza INDIJSKI ORAH s hrvatskog na engleski i primjeri upotrebe riječi INDIJSKI ORAH. Provjerite pravopis i gramatiku. Ovako veliki značaj oraha potiče od njegove višestruke upotrebe.

Engleski orah je uobičajeno bjelogorično drvo koje potječe iz Europe i često se naziva obični orah. Danas uz pravilno orezivanje orah sorte Čendler raste maksimalno do 4 metra rađa već u prvoj godini a puna rodnost u. Engleski orah ima meku i tanku ljusku što znači da je lako slomiti.

Hard row to hoe. Europski orah prijevod u rječniku hrvatski - engleski u Glosbe online rječnik besplatno. Regia također poznat kao perzijski orah razlikuje se po listovima i orašastim plodovima.

17102017 Kasnije je sortu kupio državni voćarski institut u Istanbulu i počeo da prilagođava njene osobine potrebama turskog tržišta. Check Orah translations into English. I evo ti još jedan orah koji ne možeš odbiti.

Od velikog broja oraha ova vrsta je najznačajniji za poljoprivredu. Veka Rimljani uvode orah u mnoge evropske zemlje gde je počela njihova kultivacija. U svojoj istoriji orah je veoma poštovan zbog svoje upotrebe uključujući hranu lekove boje i ulje za lampe.

Grčki orah persiski orah obični i engleski orah. Od velikog broja oraha ova vrsta je najznačajniji za poljoprivredu. U rečenici s njihovim prijevodima.

O tome govori i podatak da u Jugoslaviji mnoga naselja nose naziv izveden od reči orah Orašje Orašac Orahovica Orahovac i dr. U usporedbi s drugim listovima oraha engleski list oraha je obično veći s manje letaka. Komercijalno su razvijene brojne sorte oraha koje su gotovo svi hibridi engleskog oraha.

Crni orah je snažnog ukusa ali se zbog svoje tvrde ljuske i loših karakteristika ljuštenja ne uzgaja komercijalno. Orah je počeo da se prvo gaji u Kini da bi se potom putem svile proširio do oblasti oko Sredozemnog mora.


Sadnice I Najbolje Sorte Oraha